noscript image for google
<h2>Καλωσήρθατε στη σελίδα μας!</h2><p>Διαλέξτε το κατάλληλο φουσκωτό - σκάφος για την βόλτα σας!</p> <h2>Καλωσήρθατε στη σελίδα μας!</h2><p>Διαλέξτε το κατάλληλο φουσκωτό - σκάφος για την βόλτα σας!</p> <h2>Καλωσήρθατε στη σελίδα μας!</h2><p>Διαλέξτε το κατάλληλο φουσκωτό - σκάφος για την βόλτα σας!</p> <h2>Καλωσήρθατε στη σελίδα μας!</h2><p>Διαλέξτε το κατάλληλο φουσκωτό - σκάφος για την βόλτα σας!</p> <h2>Καλωσήρθατε στη σελίδα μας!</h2><p>Διαλέξτε το κατάλληλο φουσκωτό - σκάφος για την βόλτα σας!</p>
Previous Next
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Παρακάτω σας προτείνουμε διαδρομές για για σκάφη & φουσκωτά.
Στους προορισμούς αυτούς θα βρείτε μοναδικές παραλίες, ταβερνάκια, σπηλιές, νησάκια, παραθαλάσσιους οικισμούς αλλά και βράχια για βουτιές!!

Ανακαλύψτε το νησί μας και απολαύστε την ομορφιά της ελληνικής θάλασσας!
 
Χάρτης Προορισμών
για Σκάφη (30 hp)
Χάρτης προορισμών
για Φουσκωτά και Κρουαζιέρες
 
 
 
ΛΕΥΚΑΔΑ
Η Λευκάδα είναι ένα νησί του Ιονίου και ανήκει στο νησιωτικό συγκρότημα των Επτάνησων. Βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς. Είναι πολύ κοντά στις ακτές της δυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας. Μόνο μια μικρή λωρίδα της θάλασσας χωρίζει το νησί από την Ακαρνανία και συνδέεται με πλωτή γέφυρα πενήντα μέτρων.
Η Λευκάδα καλύπτει έκταση 302,5 τετρ. χλμ. και είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί στα επτάνησα, με πληθυσμό 23.000 κατοίκων.
 
Η Λευκάδα μαζί με τα νησιά Μεγανήσι, Κάλαμος, Καστός, Σκορπιός, Σκορπίδι, Ματούρι, Σπάρτη, Θήλεια, Κύθρος και άλλα μικρότερα γύρω από αυτά, αποτελούν την επαρχία Λευκάδας με πρωτεύουσα τη Λευκάδα και χωρίζονται σε 6 δήμους (Λευκάδα , Έλιον, Απόλλων, Καρυάς, Σφακιωτόν και Μεγανήσι) και δύο κομητείες (Κάλαμος και Καστός).
Το κλίμα των νησιών είναι μεσογειακό, με ηλιοφάνεια σχεδόν όλο το χρόνο, εύκρατο αλλά βροχερό χειμώνα και το ζεστό αλλά ευχάριστο καλοκαίρι λόγω της δροσερής αύρας.
Το 70% της Λευκάδας καλύπτεται από βουνά. Η ψηλότερη κορυφή είναι η Σταυρώτα (1.182μ.) δεύτερη η Ελάτη (1.126μ.) τρίτος ο Άγιος Λιάτας (1.014μ) και τέταρτο έρχεται το Μεγάλο Όρος (1.012μ.)
 
Στη δυτική πλευρά του νησιού, που είναι αρκετά απότομη, υπάρχουν πολλές μεγάλες αμμώδεις παραλίες. Η Λευκάδα διαθέτει στενά οροπέδια, εύφορες κοιλάδες και φαράγγια με πλούσια βλάστηση, ενώ έχει επίσης μια αξιοσημείωτη χλωρίδα που περιλαμβάνει ελιές, κυπαρίσσια, ποικιλία από πεύκα, μια ξεχωριστή ποικιλία δρυός, αρωματικά βότανα και σπάνια λουλούδια.
Το νησί έχει πολλές πηγές, όπως οι γνωστές κερασιανές πηγές στο Σίβρο, οι χείμαρροι που φουσκώνουν κατά καιρούς και σχηματίζουν μικρούς καταρράκτες όπως αυτό στο Νυδρί, τους Δήμους και τα εντυπωσιακά φαράγγια όπως αυτά της Μελίσης Σφακιώτη και του Χαραδιάτικου.
Οι δύο καταγάλανες λίμνες στο βόρειο τμήμα του νησιού αποτελούν ένα πολύ σημαντικό σημείο για πολλά είδη πουλιών.
Η ακτογραμμή της Λευκάδας είναι επίσης πολύ πλούσια. Αποτελείται από εντυπωσιακές παραλίες, χερσονήσους, ακρωτήρια - κολπίσκους που δημιουργούν θαυμάσια φυσικά λιμάνια, ξεχωρίζοντας τα Βάλου, Σύβοτα και Ρουθά στα ανατολικά και τη Βασιλική στη νότια πλευρά του νησιού. Πολλοί διαδοχικοί όρχοι υπάρχουν στο Μεγανήσι δημιουργώντας μικρά αλλά εντυπωσιακά φιορίνια.

 
 
ΜΕΓΑΝΗΣΙ
Το Μεγανήσι είναι ένα ελληνικό νησί και βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Λευκάδας. Ο δήμος περιλαμβάνει τα παράκτια νησιά του Σκορπιού και το Σπάρτη.
Ο δήμος έχει έκταση 22.356 km2. Ο συνολικός του πληθυσμός ήταν 1.041 κατά την απογραφή του 2011.
Το νησί έχει τρία χωριά: το κεντρικό χωριό Κατωμέρι (492) και τα λιμάνια Βαθύ (145) και Σπαρτοχώρι (453 κάτοικοι). Υπάρχει επίσης ένα λιμάνι στον κόλπο του Αθηναίου που χρησιμοποιείται κυρίως από αλιευτικά σκάφη. Το Μεγανήσι συνδέεται με τη Λευκάδα με δρομολόγια από το Βαθύ και το Σπαρτοχώρι. Το Μεγανήσι διαθέτει ένα σχολείο, ένα λύκειο (γυμνάσιο), ένα ATM και εκκλησίες. Το νησί δεν έχει σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έτσι οι μαθητές παρακολουθούν το κοντινό σχολείο στο Νυδρί, στη Λευκάδα.
 

ΚΑΛΑΜΟΣ

Ο Κάλαμος είναι ένα ορεινό νησί. Ο Κάλαμος ήταν γνωστός στην αρχαιότητα ως Κάρνος. Από τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης το 2011 αποτελεί μέρος του δήμου Λευκάδας, του οποίου αποτελεί δημοτική μονάδα. Βρίσκεται ανατολικά της Λευκάδας, κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Έχει πληθυσμό που τον χειμώνα περίπου φτάνει τα 500 άτομα, ο οποίος διογκώνεται ουσιαστικά το καλοκαίρι από τους τουρίστες.

Η έκταση είναι 24.964 km2 (9.639 τετραγωνικά μίλια) και το υψηλότερο σημείο είναι 754 μ. (2,474 ft). Ο κύριος οικισμός του νησιού είναι το κέντρο του Καλάμου (ανατολικά 454), στην ανατολική ακτή του νησιού. Από εδώ, τακτικά δρομολόγια πλοίων συνδέουν το νησί με τον Μύτικα στην ηπειρωτική χώρα. Η Επισκοπή (42) είναι το μόνο άλλο κατοικημένο χωριό του νησιού. Το χωριό Κεφαλή, γνωστό και με το βενετσιάνικο όνομα Πόρτο Λεόνε, εγκαταλείφθηκε μετά τον σεισμό του Ιονίου του 1953, ο οποίος κατέστρεψε την υδροδότηση, αλλά η εκκλησία του είναι ακόμα σε χρήση. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, το σύστημα ύδρευσης ανοικοδομήθηκε και τώρα κάθε νοικοκυριό έχει τρεχούμενο νερό.

Επίσης, τα τελευταία χρόνια, όλα τα μονοπάτια που κάποτε ήταν χωματένια έχουν γίνει πλακώστρωτα.ΚΑΣΤΟΣ

Ο Καστός είναι ένα ελληνικό νησί και μια πρώην κοινότητα ανατολικά του νησιού της Λευκάδας, τα Ιόνια νησιά. Μετά την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης το 2011 αποτελεί μέρος του Δήμου Λευκάδας, του οποίου αποτελεί δημοτική μονάδα. Μέχρι το 1974, όταν έγινε μέρος του Νομού Λευκάδας, το νησί διοχετεύτηκε υπό την Νομαρχία Κεφαλληνίας (επαρχία Ιθάκης) .

Το πλησιέστερο νησί είναι ο Κάλαμος, με ένα βαθύ κανάλι ανάμεσα τους. Η ηπειρωτική χώρα είναι περίπου 5 χιλιόμετρα (3 μίλια) στα βορειοανατολικά της Αιτωλοακαρνανίας. Το νησί έχει μόνο ένα χωριό, τον ομώνυμο Καστό, που βρίσκεται στην ανατολική του ακτή. Έχει πληθυσμό περίπου 80 ατόμων, που δραστηριοποιείται κυρίως σε αλιευτικές και τουριστικές υπηρεσίες.

Το Καστό διαθέτει δύο εκκλησίες, τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και τον Άγιο Εμιλιανό, που βρίσκεται περίπου 4 χλμ. Βορειοανατολικά του χωριού. Η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη είναι διακοσμημένη με τοιχογραφίες του αξιοσημείωτου επτανησιακού ζωγράφου Σπυρίδωνα Γαζή. Επίσης, το νησί διαθέτει δύο ανεμόμυλους και τρεις ελαιοτριβείς, που δεν λειτουργούν πια. Το νησί διαθέτει μια σειρά από εγκαταστάσεις όπως τρία μπαρ, τέσσερα εστιατόρια και ένα μικρό κατάστημα δώρων. Όλες οι εγκαταστάσεις είναι ανοιχτές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το νησί διαθέτει δύο λιμάνια για αγκυροβόληση, ένα στο μπροστινό μέρος του νησιού, το άλλο στο πίσω μέρος.